A vizsgálatokat OEP finanszírozás mellett, szakorvosi beutalóval előjegyzés alapján járóbeteg ellátásként végezzük. Hétfőtől szombatig kétműszakos munkarendben dolgozunk, az első műszak reggel 7-kor, a második délután 2-kor kezdődik és este 9-ig tart. Sürgős eseteket a hét minden napján, a nap 24 órájában fogad az intézet. A Kaposi Mór Oktató Kórház Aneszteziológiai Osztályának közreműködésével a CT és MR vizsgálatokat gyermekeknél és felnőtteknél szükség esetén altatásban is el tudjuk végezni.

Az előjegyzés során és az alábbi tájékoztatókra kattintva letölthetők centrumunk CT és MR vizsgálatokra szóló részletes ismertetői. Ezen felül a vizsgálat előtt részletes tájékoztatást adunk a vizsgálat menetéről és megválaszoljuk a felmerült kérdéseket.

Előjegyzési rendszerünket úgy alakítottuk ki, hogy a vizsgálatokat ütemezetten, a lehető legkevesebb várakozás mellett tudjuk végezni. Ennek ellenére előfordulhat, hogy elhúzódó vizsgálatok, sürgős betegek érkezése miatt a várakozási idő megnyúlik, ebben az esetben türelmüket és megértésüket kérjük.

A vizsgálatokhoz minden esetben szakorvosi beutaló és időpont előjegyzés szükséges!

Kérjük, amennyiben cukorbetegségben szenved és CT vizsgálatra van előjegyzése, a vizsgálat előtt két nappal az alábbi gyógyszerek szedését függessze fel: Adimet, Competact, Eucreas, Janumet, Jentadueto, Komboglyze, Merkformin, Metfogamma, Metformin, Metformin Actavis, Metformin Bluefish, Metformin 1APharma, Metformin Sandoz, Mylmet, Stadamet, Synjardy, Velmetia, Vipdomet, Xigduo

Vizsgálati profil

CT:

Hagyományos CT diagnosztika a teljes test területén
Onkológiai vizsgálatok
CT angiográfia artériás és vénás elváltozások vizsgálatára (intracranialis, supraaorticus, mellkasi és hasi, renális, pulmonális, perifériás érterületek)
Perfúziós CT vizsgálatok
Virtuális endoscopia (CT colonoscopia, virtuális bronchoscopia)
Csont denzitometria, testösszetétel vizsgálat
Fogászati CT vizsgálatok
CT vezérelt intervenciók, CT fluoroscopia
coronaria CT, calcium scoring, CT arthrográfia

MR:

Siemens Magnetom Avanto 1,5 T térerejű MR berendezésünk a TIM rendszer és az asztalléptetés segítségével a teljes test MR vizsgálatára alkalmas.

Központi idegrendszer:
Belső hallójárat – belső fül MR viszgálata
Liquor dinamika MR vizsgálata
Diffúzió súlyozott képalkotás a központi idegrendszer és a teljes test területén
Perfúziós MR vizsgálatok
Funkcionális MR vizsgálatok
Agyi 1H MR spektroszkópia (SVS, 2D CSI, 3D CSI)
T1 és T2 relaxációs idő térképek

Muskoloskeletalis rendszer:
Has
MR Cholangiográfia, MR urográfia, MR myelográfia
Máj vastartalom MR vizsgálata
Kismedence
Lágyrészek
MR mammográfia

MR vezérelt intervenciók (brachitherápia)

Angiográfia (time-of-flight (TOF), fázis kontraszt MR angiográfia, kontrasztanyagos MR angiográfia): intracranialis artériák, supraaorticus artériák, mellkasi és hasi artériás érrendszer, renális artériák, pulmonális MR angiográfiás vizsgálatok, perifériás MR angiográfia
MR angiográfia artériás és vénás elváltozások vizsgálatára (intracranialis, supraaorticus, mellkasi és hasi, renális, perifériás érterületek)
MR artrográfia

Cardiológiai MR vizsgálatok

Vizsgáló berendezések

Centrumunk diagnosztikai részlegén a betegellátást két multi-slice CT, két MR és egy ultrahang berendezés segítségével végezzük.

CT:

Siemens Definition Flash Dual Source
Siemens Definition AS+

MR:

Siemens Magnetom Avanto (1,5T)
Siemens Biograph 3T PET-MR